luni, 11 august 2008

Editia femeilor lesbiene?

Editia aniversara a festivalului gay lebi de la Cluj - Serile Filmului Gay FILM FESTIVAL pare a fi dedicata femeilor. Din 30 de titluri de filme venite pana la aceasta ora din lumea intreaga (mai exact din 16 tari), nu mai putin de 11 dintre ele au ca subiect povesti de dragoste ale femeilor lesbiene. Restul filmelor au ca tema viata persoanelor gay, transgender, bisexuale sau pur si simplu sunt filme documentare despre miscarea LGBT.
Unul dintre filmele cap de afis ale festivalului, alaturi de East Side Story (ce va rula si el) este Finn's Girl (Fata lui Finn), produs in Canada in regia lui Dominique Cardona si Laurie Colbert.
Dr. Finn Jefferies este o lesbiană modernă, veselă si deschisă. Nimic nu a întunecat viata agitată a doctoritei Finn până la moartea neasteptată a iubitei ei, Nancy. Pe măsură ce Finn se afundă în durere, ea îsi asumă riscuri ce îi pun în pericol relatia sa cu singura persoană pe care o iubeste, fiica sa de 11 ani, Zelly Bean.
Un alt film care nu trebuie ratat este "A domicilio (At home)" produs in Spania in 2007 de catre regizoarea Mariel Macia, cea care, cu un an in urma, producea si filmul care a facut senzatie - "Flores en el parque (Flowers at the park)" - film ce va fi si el prezent in cadrul festivalului.
"A domicilio" o are ca personaj principal pe Rosa, cea care are totul planuit: să o invite pe Flor să cineze cu sushi, vin alb si muzică. În cele din urma amândouă stiu ce va urma. Dar lucrurile nu ies întotdeauna asa cum le plănuim, iar unele momente petrecute pot aduce la suprafată prejudecătile pe care fiecare le are asupra celorlalti sau chiar asupra propriei persoane.
Cele doua propuneri li se vor adauga in scurt timp si altele, motiv pentru care va invitam sa ne mai treceti pragul. Pe curand!

Niciun comentariu: